Πρόσκληση συμμετοχής στο Δίκτυο Φορέων ΣΒΑΚ Δήμου Αγίου Δημητρίου

dsc_0159

Ανοιχτή –  δημόσια πρόσκληση συμμετοχής στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Αγίου Δημητρίου.

Τι είναι το ΣΒΑΚ;

Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) είναι ένα ολοκληρωμένο Στρατηγικό Σχέδιο για τη βελτίωση της μετακίνησης ανθρώπων και αγαθών σε μια περιοχή και εκπονείται με τη συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης, εξειδικευμένων επιστημόνων, αλλά και των ίδιων των κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής.

 

Απαραίτητη προϋπόθεση για την εκπόνηση ενός αποτελεσματικού ΣΒΑΚ είναι η συμμετοχή των πολιτών και εμπλεκόμενων φορέων σε όλες τις φάσεις της μελέτης, μέσω διαβούλευσης.

 

Οι στόχοι του ΣΒΑΚ Αγίου Δημητρίου:

Το ΣΒΑΚ επιδιώκει:
• Να αντιμετωπίσει χρόνια συγκοινωνιακά προβλήματα, με προτεραιότητα την αύξηση της οδικής ασφάλειας
• Να ενισχύσει την προσβασιμότητα και την ποιότητα ζωής όλων των πολιτών και ιδιαίτερα των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (παιδιά, ηλικιωμένοι,            άτομα μειωμένης κινητικότητας)
• Να συμβάλει στον περιορισμό της ρύπανσης και της περιβαλλοντικής υποβάθμισης της περιοχής
• Να εξοικονομήσει και αξιοποιήσει κατάλληλα τους δημόσιους οικονομικούς πόρους
• Να βελτιώσει την εικόνα της περιοχής, ενισχύοντας την τοπική ανάπτυξη, συμβάλλοντας στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

 

Το δίκτυο φορέων αποτελεί ένα συλλογικό όργανο με συμβουλευτικό ρόλο, το οποίο καλείται να συμμετέχει στις εργασίες διαβούλευσης για την εκπόνηση του ΣΒΑΚ, να παρέχει στοιχεία και δεδομένα για την κατάρτιση του ΣΒΑΚ στην περιοχή παρέμβασης, καθώς και να υποστηρίζει το έργο της ομάδας εργασίας στις επιμέρους φάσεις του ΣΒΑΚ.

 

Η συμμετοχή στο δίκτυο φορέων είναι εθελοντική και προϋποθέτει την υπογραφή ενός Συμφώνου Συμμετοχής, το οποίο περιγράφει τη συμβολή όλων των εμπλεκόμενων φορέων όλων των μερών που εμπλέκονται στην ανάπτυξη του ΣΒΑΚ, καθώς και την οργάνωση και λειτουργία του δικτύου φορέων.

 

Σύμφωνο Υποστήριξης και Συμμετοχής Φορέων Δήμου Αγίου Δημητρίου

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download

Μπορείτε να δηλώσετε τα στοιχεία του φορέα ΕΔΩ

 

Με το παρόν, απευθύνουμε δημόσια πρόσκληση, σύμφωνα με το άρθρο 7, παρ. 1Β του ν.4784/2021, προς όλα τα σωματεία, αστικές εταιρείες, συλλόγους και οργανώσεις ή άλλους φορείς με καταστατικό σκοπό συναφή με τα διαλαμβανόμενα στην παρ. 1 του άρθρου 3 του ανωτέρω νόμου, καθώς και τους φορείς με καταστατικό σκοπό την προώθηση θεμάτων ατόμων με αναπηρία, οι οποίοι επιθυμούν τη συμμετοχή τους στο δίκτυο Φορέων, να το γνωρίσουν στο Δήμο Αγίου Δημητρίου με απόφασή τους στην οποία να ορίζεται ένας εκπρόσωπος και ο αναπληρωτής του, με τα αντίστοιχα στοιχεία επικοινωνίας.